BeerHouse: ne vien alaus, bet ir gero maisto, aptarnavimo ir degustacijų namai

beerhouse

Nežinom, ar galima papulti kelis kartus netikėtai į tą pačią vietą, bet lietuvių tautosakoje tai ne naujiena (kelis kartus į tą pačią balą, kelis kartus ant to pačio peilio). Taip ir mes – keliskart patekom čia netyčia, o dabar jau einame specialiai ir kitiems klausiantiems kur pietauti, vakarieniauti ar tiesiog pavakaroti rekomenduojam. Kodėl? Dalinamės įspūdžiais apie mūsų jau pamėgtą BeerHouse

Savo įspūdžius apie Beer House pamėtysim kaip star wars’ų serijas – ketvirtas, pirmas, antras ir trečias apsilankymas. Juos išskyrėm dėl to, kad visi buvo kardinaliai skirtingi. Pradėsim nuo ketvirto, nes jis buvo šią savaitę ir kaip Asta Urbonaitė, “Beer House“ baro rinkodaros vadovė ir pirmoji Lietuvoje moteris alaus someljė pasakė alaus crème de la crème!

Lankėmės naujo derliaus PROGUSTA IPA 2016 alaus degustacijoje bei klausėmės vyriausiojo Braufactum aludario dr. Marc Rauschmann apie įkvėpimą šiam alui sukurti, pačios alaus daryklos atsiradimo istoriją, medalius, planus ir kitus alaus stilius, kuriems būdingas tvirtas vokiškos aludarystės stuburas ir laki fantazija renkantis salyklus ir apynius. Ką ragavom: Sezoninio apynių derliaus Braufactum Progusta IPA (šitas visiškai išnešė smegenis, ta prasme SKANIAUSIAS GYVENIME RAGAUTAS ALUS <3 !! ), rūkyto salyklo kvietinį Roog, kvietinį IPA Indra ir keturių smarkiai skrudintų salyklų Schwarzbier Darkon.

Kadangi niekada anksčiau nebuvome alaus degustacijoje, tai ėjom be jokio lūkesčio, bet vakaras buvo 10/10… Visiškai WOW! Neįtikėtinai skanus alus, prie kurio mėgavomės priderintu maistu, o klausantis dr. Marc Rauschmann viskas dar labiau paskanėjo, nes tiesiog tokia taisyklė – kai valgai/geri ir nežinai ką, pasikliauji tik receptoriais, o kai klausaisi istorijos kaip tai buvo pagaminta prisideda emocija ir viskas paskanėja 100kart.

 

Na, o dabar nuo ko viskas prasidėjo… Pirmasis neplanuotas “užeinam čia” nutiko Dovilei dar vasarą. Einant pro šalį už akių užkliuvo įdomiai atrodantis bromas, kuris atvedė į jaukų ir gražų vidinį kiemą (paaiškėjo, kad tie “liustrai” kurie įdomiai atrodė ir patraukė akį yra buteliai, tikrai geras dizaino sprendimas, toks su efektu). Vidinius kiemus mes vasaromis mėgstam, nes nereik sėdėt ant gatvės, įmanoma susikalbėti  ir šiaip daug jaukiau. Tąkart valgėm, alų gėrėm ir pirmą įspūdį susidarėm tikrai puikų!


Antrasis neplanuotas “einam ten” ištiko Moniką, kai ši užsimanė midijų. Šiaip Vilniuje nuo seno yra kelios vietos į kurias einam skanauti šių jūros gėrybių, bet jau tas mūsų smalsumas… išsiruošėm į midijų paiešką Vilniaus senamiestyje aplenkiant tas atsibodusias vietas. Ir radom! BeerHouse midijos buvo S U P E R kaip ir kiti patiekalai, kuriuos valgėm (patikrinkit nuotraukas, pamatysit patys, nes galim prie kiekvieno pasakyti tiek – labai labai gerai).

 

Trečiąjį kartą jau lankėmės kartu. Specialiai, ėjom valgyti dienos pietų, nes kažkada Facebook sraute pamatėm patrauklų meniu tiek pasirinkimų gausa, tiek kaina – reikia išbandyti. Pirmas dalykas ką reikia paminėti – aptarnavimas! Toookio smagaus jau seniai nebuvom patyrę, nes dažnai mūsų juokelių nesupranta arba pasibaido, o šįkart padarėm vieną geriausių situp’ų savo valgymo ne namie istorijoj. Maistas gardus, kaina gera, aplinka be priekaištų.

 

Norite dienos pietų? Eikit čia. Norit pavakaroti jaukioje aplinkoje? Eikit čia. Norit kažko naujo išmokti apie alų? Eikit čia. Norit patirti naujų skonių? Eikit čia. Šiltuoju metų laiku norite kiemo ir gardaus maisto? Eikit čia.

P.S. savaitgaliais čia yra pusryčių meniu, kurio dar nesame išmėginę, bet labai norime, tad jei kas nors anksčiau nueisit nei mes, pasidalinkit įspūdžiais ir nuotraukomis. Dėkojam!!

 

Na ir dar pasidairom po vidų, nes interjeras tikrai gražus:

 

 

Skanaus ir gerų apsilankymų!

0 Patiko!
0 Nepatiko :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *