Gastronomika: maisto ir kultūros sintezė

Ši savaitė ypatinga - tai Vilniaus Gastronomijos savaitė. 2016 m. lapkričio 7-13 dienomis sostinės restoranai atviresni norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas bei restoranų šefų meistrystę. Atviresni reiškia, kad galite apsilankyti su daug mažesniu biudžetu bei nesijausti tokie įpareigoti. Šio renginio metu aplankėme - Gastronomiką, restoraną, kuriam vadovauja šefas Liutauras Čeprackas.

gastronimika restoranas

Nors rasti loftuose įsikūrusį restoraną buvo iššūkis, tačiau vos žengus pro neišvaizdžias metalines duris mus pasitiko interjeras, kurį visi įvertinome kaip itin puikų. Prabanga susimaišiusi su minimalizmu bei įdomiais akcentais. Atrodo viskas kaip ir paprastai, bet suprantu, kad bendrą atmosferą sudaro daug skirtingų detalių, į kurių kiekvieną gali įsižiūrėti atskirai. Super!

nukaip nu kaip

Salę, kurioje sėdi svečiai bei virtuvę, kurioje vyksta visas veiksmas, skiria šis stiklas, tad galima stebėti virtuvėje vykstančius procesus dar prieš lėkštėms atsiduriant ant jūsų stalo. Smalsuoliams tai turėtų ypač patikti, nes akis yra į ką paganyti…

nukaip nu kaip

Šio vakaro specialusis Liutauro Čepracko meniu buvo štai toks:

nukaip nu kaip

Pirmasis patiekalas, kurį ragavome, kaip jau matėte iš meniu buvo tunas su rudeninėmis daržovės, traškia bolivine balanda bei citrusų sultiniu. Tuno ir bolivinės balandos mėgėjai tikrai nusirautų plaukus… traškumas, minkštumas, sūrumas ir dar N skonių susimaišo vienu metu ir gaunasi magija. O gal Umami?

nukaip nu kaip

Pagrindinis – Iberiko išpjova su salierų kremu, obuoliais bei marsala. Sakot nemėgstat kiaulienos? Mūsų valgytojai taip pat sakėsi jog yra nemėgėjai, bet šitą kiaulienos išpjovą valgė visi su didžiuliu pasigardžiavimu. Salierų kremas buvo itin skoningas, nors kodėl aš čia išskiriu? Visi ingridientai buvo itin skoninga ir puikiai (ne)derėjo sukurdami ypatingą skonį ir įspūdį. Mus nustebino! O TAIP…

nukaip nu kaip

Pabaigai ragavome šokolado tekstūros desertą (ledus) su lazdynų riešutais bei avietėmis. Avietės slėpėsi po ledais, tad padavėjas atnešęs desertus tyliai pasakė užuominą, jog visas gardumas yra apačioje. Mes jį radome!

nukaip nu kaip

Prie šio specialaus meniu buvo siūlomi priderinti vynai – baltas, raudonas ir desertinis. Dovilė savo ruožtu išsirinko burbulus – Kremanto taurę. Pasak Dovilės, burbulų prie nieko derint nereikia, nes šie tinka prie viso kokybiško maisto. Galit ginčytis, bet su burbulų nemėgėjais nepasiginčysi, jie tiesiog To Nesupranta.

nukaip nu kaip

Ši vakarienė buvo ne šiaip vakarienė, o patirtis. Apsilankyti pas Liutaurą Čepracką yra būtina, o ar tai darysite degustacinės vakarienės metu ar per gastronomiją – jūsų pasirinkimas. Mes savo ilgai nešiotą norą išpildėm ir jus patikinam – verta!

Pavalgę ir laimingos,
Dovilė ir Monika

Xoxo ;*

nukaip nu kaip

0 Patiko!
0 Nepatiko :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *