Juokiasi Puodas: maistas furgonėlyje

Nors šiltasis metų laikas po truputį eina į pavėsį (tiesiogine šio žodžio prasme), o kartu su juo ir renginiai, kuriuose galima ragauti maistą iš maisto furgonėlių, tačiau norime pasidalinti istorija apie vieną jų - Juokiasi Puodas - kurį šią vasarą nusekėme net iki Klaipėdos. Kalbinome Liną, vieną iš Juokiasi Puodas įkūrėjų, gero skaitymo!

13406861_1806494846245299_2356756257007439861_n

Kaip viskas prasidėjo?

Maitinimo srityje nesame naujokai. Proftechninių nebaigėm ir maisto technologų diplomų neturim, viskas išsivystė iš didelio noro gaminti, meilės maisto ir praktikos darbuose. Viskas prasidėjo prieš kelis metus kai karts nuo karto gamindavom per draugų ir pažįstamų šventes. Gimtadieniai, vestuvės. Ir vienu metu surimtėjom. Pagalvojom kodėl nepabandžius rimčiau užsiimti maitinimu. Atsidaryti savo vietą mūsų nuomone dar per anksti, todėl iš karto pagalvojom apie food trucką. Įsigijom jį praėjusią (2015 m.) vasarą ir pradėjom tvarkyti. Viską darėm savo rankom – šveitėm, dažėm, lubas kalėm, elektrą vedžiojom. Gal todėl ir užtrukom, atėjo žiema, šaltas sezonas, kurio metu su furgonu nelabai pavažinėsi.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Kalbant apie pavadinimą – kodėl lietuviškas ir kodėl būtent toks?

Galvojom apie lietuvišką pavadinimą, nes lietuviški pavadinimai irgi skamba labai gerai! Pradžioje galvojome pavadinimą savo UAB’ui. Kad ir mums patiktų, ir su maistu sietųsi ir dar atitiktų uab’o registracijos taisykles. Sėdėjom bare, gurkšnojom alų ir galvojom visi. Daug variantų visokių turėjom, vieni juokingesni, kiti visai absurdiški. Taip bejuokaujant ir bandant sugalvoti, vienam iš mūsų toptelėjo pavadinimas Juokiasi Puodas. Eureca! Visiem pavadinimas patiko, supratom kad ne tik UAB’ą, bet ir patį furgoną norim taip pavadinti.

Po pusės metų mūsų pavadinimas buvo pastebėtas ir Lietuvių kalbos komisijos. Prisimenu vieną rytą sulaukiu skambučio, sako: “Laba diena, čia iš Lietuvių kalbos komisijos, dėl Juokiasi puodo pavadinimo”. Pirma mintis šovusi į galvą: “Nejaugi pavadinimas neatitinka kokių kalbos normų, bet jau kaip ir užregistruota viskas, negali būti”. O pasirodo buvom nominuoti tarp gražiausių 2015 metais užregistruotų lietuviškų įmonių pavadinimų. Apsidžiaugėm, balsavimo kuris buvo Delfyje nelaimėjom, bet vis tiek diplomą gavom!

jp3

Kokį maistą gaminate ir kas tas street food’as Jūsų akimis?

Prisirišti prie konkretaus menu nelabai norėjom. Ta prasme nenorėjom būti meksikietiškas maistas ar hotdogai, ar burgeriai. Esam mėsos mėgėjai, todėl didžioji dalis mūsų gaminamo maisto yra mėsiški patiekalai, arba su paukštiena. Mėgstam ir iš kelionių atsivežti receptų. Darom šonkaulius, plėšytos antienos pitas, tailandietišką sriubą. Dabar bandom pasiruošti savo pastrami. Eksperimentuojam, bandom įvairius receptus ir labai tikimės kad greitai turėsim savo menu.

Gatvės maisto kultūra Lietuvoje dar tik kuriais ir auga. Mes aišku turim pakankamai trumpą šiltąjį sezoną. Žiemos metu prie -20 nelabai ką ir pagaminsi gatvėje. Nereikia norėti, kad staiga per pusmetį ar metus turėsim didelė gatvės maisto kultūrą. Jinai turi išaugti, žmonės priprasti ir norėti tokio dalyko. O ir ne tik noro reikalas, juk miestai turi savo įstatymus ir taisykles. Jeigu turi savo virtuvę ant ratų, tai nereiškia, kad taip bet kur ir atsistosi ir prekiausi.

Mums gatvės maistas yra toks, kurį galima gana greitai pagamini, kuris įpakuotas arba tiekiamas vienkartiniuose induose, kurį galima, o kartais ir reikia, valgyt rankomis. Tai gali būti tiek lietuviško maisto interpretacija, tiek kažkas atkeliavę iš kitų kultūrų – suvožtiniai, tacos, buritos, burgeriai, spring rolsai.

img_6638

Kokia Jūsų vizija?

Su laiku atsidaryti savo vietą, o gal ir antras food truckas kitais metais!

img_8085

Juokiasi Puodas in action @ Jūros šventė Klaipėdoje

Juokiasi Puodas nuolat juda, tad galite sekti truck’o judėjimą, bet galite juos pasikviesti ir pas save! Mes dar pas save nepakvietėme, nes neturėjome progos (dviese būtų kažkaip per daug šikarnai), bet esant progai ketiname pasikviesti, o iki tol tik įkyriai sekiojame iš paskos. O sekame todėl, kad pirmas įspūdis pamačius eilę foodtruck’ų visada yra jog NEĮMANOMA IŠSIRINKTI KĄ VALGYTI. Bet tai melas! Įmanoma, nes 80 proc. jų daro burgerius. Burgeriai yra soooo Tuesday…. Niekas nebenori burgerių. Na, bent jau mes tai tikrai nebe. Mes norim kokybiško skanaus maisto už adekvačią kainą. Būtent tokį visad randam pas Juokiasi Puodas!

img_6637

Vištienos fajita

img_8081

Vietnamietiška vištiena su salotomis

Šiandien paskutinis Open Kitchen’as, tad kas esat netoliese arba “normaliu” atstumu nuo Tymo turgaus – GO and TRY. Jei esat neadekvačiai per toli, sekite facebook ir tikiu, šį sezoną dar tikrai pagausit Juokiasi Puodo maisto furgoną!

0 Patiko!
0 Nepatiko :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *