Pusryčiai The Town. Kodėl viskas rezervuota?

The town, nu kaip, pusryčiai, blyneliai

Kaip jau daug kartų minėjau facebooke, pusryčiai IMHO yra Geriausia Dienos Dalis. Vien dėl gerų pusryčių norisi eiti anksčiau miegoti, nes miegas kaip laiko mašina – pyst ir 6ių, 7ių, o jei pasisekė ir 8ių valandų kaip nebūta. Kadangi mano noras gaminti yra gan saikingas, tai vadovaujuos taisykle – jei gali negaminti, negamink. Žinot ką tai reiškia? Ogi pusryčius mieste!

Pusryčiavau The Town keliskart ir visad buvo gerai. Būtent dėl šios priežasties (kad ten +- visad gerai) žinojau, kad staliuką reikia rezervuotis iš anksto. Tik nesitikėjau, kad TAIP iš anksto. Paskutinį kartą mėginant užsirezervuoti šeštadieniui ir paskambinus, man regis, antradienį, JAU NEBUVO VIETŲ. Whaaaaat? Deficitas ką tu. Ta proga apsilankėm su kolegom darbo dienos rytą, penktadienį.

The Town yra įsikūręs Gedimino pr.,  netoli Jakšto g. sankryžos, tad Jakšto g. visai patogu prisiparkuoti. Pusryčiaujančių stebėtinai daug, tikrai nebuvome vieni, kitą kartą net ir einant pusryčiauti darbo dienos rytą, staliuką rezervuočiaus iš anksto, kad netektų sėdėti prie tualeto. Prie lango daug labiau sexi.

IMG_4179

Rezervuojantiems langas su vaizdu į Gedimino pr. ir Neringos restoraną

Manau, kad The Town savo pusryčiais laimi prieš kitų kavinių ir restoranų pusryčius dėl kelių svarbių priežasčių: (i) jie turi didelį pusryčių meniu ir net nemėgstantiems blynelių ar kiaušinių yra ką išsirinkti bei (ii) pastovumas. Pusryčiai yra kiekvieną d.d. 8-10:30 bei savaitgaliais 9:30-13:30h. Nereikia sekti facebook’o eventų, nereikia eiti va bank tikintis, kad bus, bet o, geras, nėra ir pan. Vienintelis minusas, kad ekspromtu savaitgaliais nueiti sunkiau, tad geriau paplanuot iš anksto.

IMG_4174

pusryčių meniu

Kadangi esu benediktų fanė, blynelius laikau desertu ir manau, kad pusryčiai turėtų būti sotūs, užduodantys toną visai dienai, tai visad valgau tą patį – benediktus bei blynelius perpus vietoj deserto. Sakydama “visad” turiu omeny ne tik The Town, bet iš esmės visur kur galima rinktis benediktus ir blynelius, ir kai žmogus su kuriuo pusryčiauju būna tiek normalus, kad nesibaido dalintis (FYI, žmonės taip daro, bet čia kaip “duok atsikąst” – ne visiems normalu).

Benediktai. Po paskutinio apsilankymo buvo likę atminty, kad buvo geri, TIK 4 eurai, ne itin įsimenami, bet iš esmės ok. Šįkart deja nelabai patiko. Bandelė buvo kieta, Olandiško padažo mažai (kaip tokiai bandelei), gavosi sausoki, trūko skonio. Na, gal vienkartinis nepasisekimas, bet kieta sausa bandelė spėju dar nei vieno benedikto nepaskanino.

Beje, ir kaina pasidarė kaip visur – 5 eurai. Bet čia nestebina, nes prieš tai kaina buvo stebėtinai per maža lyginant benediktų rinką. Kainos vidurkį iškreipia Cafe Montmartre su beveik 9 eurų benediktais, bet šiaip visur benediktai kainuoja 5 eurus, tik prasideda – 1 ar 2, maži ar dideli, bandelė pirkta ar daryta ir t.t.

IMG_4189

Benis

Blynai pas juos visada geri, čia konstanta (pirma nuotrauka viršuje). Plius galima rinktis pagardus (klevų sirupas, jogurtas, uogos, džemas, t.t.), tad net dažniau lankantis ir valgant blynus, jie neturėtų greitai atsibosti.

Taip pat jie turi didelį sumuštinį su lašiša, kurį patiekia su šviežiomis daržovėmis. Vidus perteptas sūrio kremu, daug žalumynų, cibuliai, šviežia bandelė. All good, tik lyginant pvz. su Beigelistų lašišos beigeliu, brangoka – 7,5 euro.

IMG_4183

meniu vadinasi “Apskrita bandelė su …. “

Granola, mėgstantiems pusryčiauti saldžiai tikrai monstriško dydžio. Su liesu jogurtu, riešutais, medumi ir dribsniais. Kolegei trūko saldumo, tad upgrade’ino klevų sirupu nuo blynų.

IMG_4186

Granola

Beje, vos nepamiršau, The Town tiek dienos metu valgantiems, tiek atėjusiems pusryčiauti patiekia šviežią duoną su sviestu. Ta su sėklomis – super skani.

IMG_4175

Duona

Overall – gerai, labai gerai. Kainos vilnietiškos, nei per mažos, nei neadekvačiai per didelės. Aptarnavimas puikus, kaip restoranui ir priklauso. Nei karto neteko juo nusivilti, kas yra labai malonu. Kokybei priekaištų taip pat neturiu (bulkutės sausumas nereiškia, kad bulkutė nekokybiška, ji pasak manęs tiesiog galėtų būti kitokia). Vieta nėra pretenzinga – ne alubaris, kur rytais lįsti gal kiek nefaina, bet ir ne prašmatniausias restoranas, kad reiktų ruoštis bent valandą ir negalėtum eiti su kedais mat jausies underdressed (nebent tavo kedai iš dviejų brolių, mano kadangi ne, tai netinka).

Taip kad, GO!

0 Patiko!
0 Nepatiko :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *