VAPIANO: naujas ypatingas meniu

Ech kaip greit bėga laikas... nespėjus pamiršti rugsėjo-spalio ypatingųjų skonių, VAPIANO pristatė atnaujintą ypatingųjų meniu, kurių galėsite ragauti iki šių metų pabaigos. Mes jau paragavom ir norime pasidalinti įspūdžiais bei vaizdais, nes ne veltui sakoma, jog pasitinka pagal išvaizdą, o palydi pagal, šiuo atveju, turinį! 

vapiano

Tokioje didelėje kompanijoje aplink šį gyvą (!) medį tenka prisėsti tik per ypatingųjų degustacijas. Vynas, vanduo, kiekvienam ragautojui po lėkštutę ir įrankių komplektą. Jaučiamės daugiau nei pasiruošę viską išragauti!

nukaip nu kaip

Prieš tai buvę ypatingieji (rugsėjo-spalio) buvo subalansuoti vegetarams ir veganams (apie juos rašėme ČIA). Tuo tarpu šie ypatingieji neturi konkrečios temos, tačiau pastebėjom kad dominuoja Indijos tema bei mėsiški dalykai, tad praminėm jį neveganų. Šiaip be reikalo, nes žmonės, nevalgantys mėsos gali rinktis vietoj mėsos (pvz. antienos Indiškuose makaronuose) sojų varškę, sriuba bei salotos su granatais taip pat savo sudėtyje neturi mėsos. Žodžiu, kaip įprastai, iš tokio gausaus meniu galės išsirinkti kiekvienas.

nukaip nu kaip

Pradedam nuo sriubos – trinta žiedinių kopūstų sriuba su traškiais parmezano traškučiais ir gaiviu bazilikų padažu. Iškart atkreipiame dėmesį, kad degustuojant patiekiamos sumažintos porcijos, tad neapsigaukit, šios sriubos dubuo yra tikrai įspūdingo dydžio. Apie žiedinius kopūstus daug kalbėti neišeina – ar jie patinka, arba ne. Mums patinka, tad patiko ir sriuba. Proper rudens skonis!

nukaip nu kaip

Antrasis patiekalas – spalvingos salotos su keptomis krevetėmis, kukurūzų burbuolėmis, raudonaisiais svogūnais, karpytosiomis salotomis, vyšniniais pomidorais, šviežiais mangais ir citrusiniu kalendrų užpilu. Pagardintos raudonuoju bazilikų padažu, traškiais duonos skrebučiais ir skrudintomis kedrinėmis pinijomis. Krevetės, mangai bei duonos skrebučiai – net po vieną šie ingridientai yra nerealiai gardūs, o įsivaizduokit viską kartu sumaišius patiekti su skoningu pažadu bei pinijomis. Vienos geresnių pastaruoju metu ragautų salotų, sakom TAIP!

nukaip nu kaip

Kitos salotos, kurias pristatė VAPIANO yra salotos su granatais. Salotos patiekiamos su ant grotelių kepta marinuota sojų varške, salotinėmis sultenėmis, vyšniniais pomidorais, paprikomis, ridikėliais bei vaisišku granatų ir balzamo padažu bei yra pagardintos granatų sėklomis ir parmezano drožlėmis. Šios salotos labai nustebino savo deriniu, nes ne, nebuvo ragavę salotų su kepta marinuota sojų varške, nesuskaičiuojamą daugybę laiko nevalgėme granatų sėklų ir ridikėlių. Norintiems praskaidrinti kasdienybės skonį – labai prašom paragauti.

nukaip nu kaip

Iškart pasisakom – vienbalsiai nusprendėm, kad “Indiški” makaronai yra mūsų ypatingųjų favoritas. Makaronai patiekiami su su morkomis, obuoliais, kiniškais kopūstais, mėtomis bei švelniu medaus ir kario padažu bei yra papuošti skrudintų migdolų drožlėmis ir spindulinių pupuolių daigais. TA PRASME WOW…. Tiek daug skonių, kurie visi tarpusavyje susigroja ir tampa skambia sutartine burnoje. MUST patiekalas!

nukaip nu kaip

Antrieji makaronai, kuriuos ragavome vadinasi “Ūkiškais”. Ūkiški makaronai kaip pridera yra ūkiški – aštrios dešrelės, švieži rozmarinai, brokoliai, aitriosios paprikos ir česnakų aliejus bei tarkuota rikota. Nepretenzingi, sotūs ir paprasti kaip du litai (kapeikos so over, dabar jau galima referuot į eurus!).

nukaip nu kaip

Kodėl sakėme, kad šis ypatingųjų meniu yra Indijos motyvų? Ogi, kad be “Indiškų” makaronų yra ir “Indiškas” rizotas. Vištiena, baltieji svogūnais, obuoliai ir sodrus kario padažas. Rizotas papuoštas kalendromis ir razinomis. Jei labiau mėgstat ryžius nei makaronus, tai puiki alternatyvi mūsų taip išgirtiems Indiškiems makaronams. Sudėtis gan panaši, tad ir skonis sąlyginai panašus – ne ką mažiau geras!

nukaip nu kaip

Šių ypatingųjų pica vadinasi “Jūra ir kalnai”. Priežastį atspėti nesudėtinga jei perskaitai jos sudėtį – mocarela, krevetės, jūrų gėrybės, mažieji špinatai ir juodosios alyvuogės. VAPIANO picos yra skanios, tai konstanta. Padas traškus, o ingridientų kiekis verčia pasigėrėti. Jūros gėrybių mėgėjai šią picą tikrai turėtų įvertinti teigiamai!

nukaip nu kaip

Na o kokia vakarienė be deserto? Pirmasis yra jo didenybė creme brulee arba kaip VAPIANO išvertė – krembriulė  (VLKK džiaugtųsi? nemanau, jie niekad nesidžiaugia). Klasikinė krembriulė pagardinta karamelizuotu cukrumi, šviežiomis avietėmis bei mėtomis. Meniu pateikta informacija nemeluoja, tai tikrai klasinis patiekalas, kuriam nereikia komentarų. Arba šis prancūziškas šedevras, kuris pažodžiui galėtų būti išverstas kaip deginta grietinėlė, patinka arba ne.

nukaip nu kaip

O štai ir paskutinis, bet nepraščiausias – gardėsis su “Nutella”! Šiame stiklainėlyje yra “Nutella“ putėsiai su traškiais lazdynų riešutų sausainiais ir skrudintais lazdynų riešutais. Gardėsus papuoštas šviežiomis braškėmis. Šiam desertui taip pat pagailėsim komentarų, nes… na ar jūs žinot bent vieną patiekalą, kurį “Nutella” sugadino? Mes tai ne, ji tik paskanina iki negaliu. Mūsų verdiktas šiam desertui – LABAI GARDUS GARDĖSIS, LABAI!

nukaip nu kaip

Permąsčius visus įspūdžius, kuriuos sukėlė lapkričio-gruodžio ypatingieji kyla visiems pristatytiems patiekalams bendras epitetas – klasiški. Nutella, creme brulee, net tie patys Indijos motyvų kario makaronai bei rizotas – tiesiogine prasme. Tuo tarpu salotos su granatais – perkeltine. VAPIANO kaip visada maloniai nustebino ir jei peržiūrėję nuotraukas dar nejaučiat susikaupusių seilių burnoje, neturite jausmų. Skaitytojai, GO!

0 Patiko!
0 Nepatiko :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *